• technisch
  • Remschijf
  • Monteur reparatie
  • sleutelen

Trekhaken

Wanneer u besluit een trekhaak te kopen, heeft u daar vaak een specifieke reden voor: u wilt een caravan gaan trekken, een boottrailer kunnen aankoppelen of een aanhangwagentje kunnen meenemen. Voor welke auto en voor welke toepassingsvorm u een trekhaak kiest, vormt de basis van de keuze. Maar daarnaast heeft u vaak de keuze uit een vaste of afneembare trekhaak.

 

1. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze twee trekhaken?

Een vaste trekhaak zit permanent aan uw auto vast terwijl u een afneembare trekhaak alleen onder uw auto plaatst wanneer u deze nodig hebt. De voordelen van een afneembare trekhaak wegen vaak op tegen de iets duurdere prijs.

 

2. Wat zijn de voordelen van een afneembare trekhaak?

Een veel genoemde reden om voor een afneembare variant te kiezen, is esthetisch: Veel mensen vinden het mooier dat een trekhaak niet zichtbaar is wanneer deze niet gebruikt wordt. Zeker bij een sportieve auto of bij auto’s uit de wat duurdere prijsklasse is dit een belangrijke overweging.

Een vaste trekhaak steekt altijd achter uw auto uit en zit in de weg bij het inladen van uw bagage. Een trekhaak is daarnaast vaak wat vies door modder en smeer en dat laat lastige vlekken achter op uw kleding. Een afneembare trekhaak kent deze nadelen niet.

Parkeersensoren:
in sommige gevallen kan een vaste trekhaak uw parkeersensoren in de weg zitten. Vaak hebt u de mogelijkheid deze uit te zetten, maar tegelijkertijd zijn parkeersensoren een prettige toevoeging aan uw auto. Dus wanneer u graag gebruik maakt van uw parkeersensoren op de momenten dat u uw trekhaak niet gebruikt, is een afneembare trekhaak een prima oplossing.

Wettelijke aspecten: uw trekhaak voor de nummerplaat:
Een trekhaak voor uw nummerplaat, waarmee de trekhaak de leesbaarheid hindert of onmogelijk maakt, is wettelijk verboden en kan u een boete opleveren. Wanneer u met dit probleem zit bij een vaste trekhaak, bent u eigenlijk verplicht om dit op te lossen, waarbij de afneembare trekhaak de beste en meest eenvoudige optie is.

LPG inbouw | Onderhoud | Banden | Ruiten | Copyright © 2013. All Rights Reserved